Monday, October 29, 2012

ESOK MAKCHAQ CUTI...

Esok makchaq cuti...
cuti 11 hari... best...

Amir nak start kelas balik minggu depan
malam ni makchaq nak pi hantaq dia
pi ngan Nafisah saja
harap2 masa balik Nafisah ok..
dia kalau penat suka merengek2

Kalau cuti selalunya blog  terabai la kan..
setakat bw dan baca2 boleh la..
nak komen2 slow sikit sebab bila baca guna gadjet kecik
sesah nak menaip.. kecik sangat

Makchaq masa anak kecik2 selalu cuti tanpa gaji
berbulan2 sekali cuti
alasan nak jaga baby dan menyusu

ada sekali ambik 3 tahun...
masa tu pakchaq kena transfer Taiping
elok pulak ada cuti mengikut suami..
terus cuti 3 tahun.. macam la suami pi obersea mana kan..

La ni pakchaq kerja Kedah x dapat cuti pulak..
kerja banyak la ni..
minta cuti tanpa gaji 3 bulan masa bersalinkan Nafisah pun
dapat sebulan ja.....

40 comments:

  1. Lamanya makchaq nak cuti tu. Macam cuti kawen la pulak. :)

    Kakcik dah cuti semalam dan akan bercuti lagi hari Jumaat ni.

    Selamat bercuti makchaq. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asyik org lain ja cuti lama.. Kali ni biaq makchaq pulak cuti, tp yang nyampah kerja kita org tak cover pun kecuali yg betui2 urgent

      Kakcik cuti pun sibuk makchaq tengok, dari pagi sampai malam penuh jadual..

      Delete
  2. Salam makchaq,

    Selamat bercuti dgn berihat minda

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kaknanie,
      Terima kasih.. Cuti ni telefon pun makchaq tak on... Memang relax habis...

      Delete
  3. As Salam makchaq..

    Akhirnya..

    Enjoy your cuti-cuti makchaq..rehat puas2 k.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rehat kerja saja.. Ada nafisah tak boleh nak rehat sangat, tapi kerja jaga nafisah makchaq suka..
      Yg suspend bila balik nanti takut x nampak meja.. nampak fail je...

      Delete
  4. selamt bercuti. lama cuti tu boleh round the world

    ReplyDelete
  5. Selamat bercuti makchaq....11 hari lamaaaaaaa tu..berehat la sepuasnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setakat ni x rehat2 lagi.. Banyak benda personal nak settle, lepas tu kot baru boleh rehat

      Delete
  6. selamat bercuti & merehatkan diri ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih..baru rehat kerja... rehat lepak2 belum lagi

      Delete
  7. Selamat bercuti mak chaq. Tak pi jalan2 ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih..jalan jugak, tp jln tak rancang dan jalan ada hal...

      Delete
  8. sy nk cuti lama bulan 11 nnti :D

    nak kata honeymoon tak juga.. just amik sbb nk rehat kan diri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih baik terus honeymoon... Nak pi mana?

      Delete
  9. assalam mak chaq..seronoknya cuti lama

    ReplyDelete
  10. Syoknya dpt cuti...hsewife mcm sy ni mana blh apply cuti..hehehee boss sibuk jaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq cuti keja baru dpt jadi house wife..

      Delete
  11. happy holiday makchaq..jaga diri baik-baik noo.

    masa cuti tak payah pikir pasai keja naa...rehat secukupnya.
    keja ni sampai bila pun tak habih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang x mau pikiaq pasai kerja... h/p pun x on...

      Delete
  12. Mak Chaq, enjoy cuti na...jaga diri & family baik2, InsyaAllah percutian yg sentiasa di berkati...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih..
      MW tak cuti ke hujung tahun ni?

      Delete
  13. as salam

    lama tu cutinyer..selamat bercuti :)

    ReplyDelete
  14. Untung nasib orang ni lain lain. Saya nak dapat sehari pun seksa. Sebab takda sapa nak take over keja saya.

    Selamat bercuti MakChaq. Jangan lupa kat kami nooooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesiannya azie... Klu sehari pun susah nak cuti, klunada hal n nak pi jalan2 macam mana ... Depa x consider jugak ka?

      Delete
  15. sampai kesudah tak dapat jumpa dak Amir.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq tengok Ina pun sibok ja, tambah ngan dak Nuha demam..
      InsyaAllah ada rezeki jumpa lagi...

      Delete
  16. Replies
    1. Terima kasih, Norh pun nak cuti jugak kan?

      Delete
  17. tentu banyak bahan yg dikumpul semasa bercuti,kan...

    ReplyDelete
  18. Selamat bercuti makchaq.

    Lama lagi ke?
    :-)

    ReplyDelete
  19. balik sini nanti nak ole-ole makchaq.. hahaha..
    psstt: nanti kami datang umah.. ;)

    ReplyDelete