Sunday, October 7, 2012

LAMBAT PULAK BALAS KOMEN

Terima kasih pada kawan
yang bagi pandangan dan komen pasai kes CELCOM tu

Makchaq hari ni baru dapat balas
pasai lepas buat post tu makchaq sibok sikit
pastu pi bercuti la pulak
bila pi cuti internet tak dak

Boleh la nak tumpang h/phone Hadi & Amir
tapi nak balas susah..
jari besaq, tak berapa celuih nak taip kat telefon
tu yang hari ni baru balas..

Nak update cerita CELCOM
lepas depa bagi surat rebate tu..
hari2 telefon makchaq
nak tanya dah urus ka belum, tarik balik kes tribunal tu..

Dulu makchaq kena dok telefon depa
bila jawab eksyen bukan main..
la ni depa pulak dok telefon makchaq hari2
nasib baik makchaq bukan jenih eksyen..
makchaq cakap elok2 ja kat depa
patut boleh ja nak balas dendam kan.. (niat jahat..... )

Makchaq tak dan lagi nak uruskan kes tribunal tu..

23 comments:

  1. Biar je. Tak yah tarik balik. Lagi bagus kalu masa hearing nanti ada wartawan interbiew amir. Masuk paper metro ka.. Bharian ka.. Ramai yg dh terkena tapi tak tau nk buat mcm mana.. Kalu sorang celcom caj 100 ++, kena 1000 org..dh berapa celcom untung atas angin.. Bila ada dlm paper maybe dpt la golongan yg x tau tu sedikit info mcm mana nk buat dgn kes sebegini. Masa hearing nanti pun bole tarik balik. Bukan nk glamor apa makchaq..tapi nk kongsi pengalaman tu.. Kalu kita diam je ramai lagi yg terkena nanti... Siapa setuju..sila angkat tangan mcm saya... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikda, makchaq dah hantaq surat tarik balik..dah call tribunal, verdict depa setakat rebate/refund saja..

      Check kat tribunal KL dah 200 lebih kes Celcom.. campur semua la kot.. tapi verdictnya semua rebate & refund

      Ala.. macam tak tau.. Cikda kan KC tribunal dulu..

      Delete
  2. assalam makchaq..alhamdulillah makchaq kongsi disini..untuk peringatan..baru dia tahu takut kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah banyak rupanya kes Celcom kat TTPM, tapi depa buat jugak..

      harap2 otrg lain tak terkena dah

      Delete
  3. Macam kata Cikda (kakak setuju) biarlah jangan tarik balik makchaq at least dapat jadi teladan pada dia jgn suka-suki buat pada org/pelanggan.

    ps: perkataan baru kakak belajar hari ini 'celuih' hihi... tak pernah dengar sebenarnya:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq dah tarik balik la kakZakie..dah banyak kes macam ni kat TTPM, tapi depa tak serik.. buat lagi..

      celuih.. GB mesti tau.. tak muat

      makchaq tau ni..
      cili2 moh moddar.. wes gedi nyusah k wong (k k wong nama bos makchaq dulu..)

      Delete
  4. Ya makchaq. Teruskan....buat pengajaran kepada depa, dan orang lain. Moga dipermudah, amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah banyak kes.. depa buat jugak.. kena cari channel lain nampaknya

      Delete
  5. haha..baru depa tau..tak semua org boleh dipijak kepala..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi depa ni tak serik Kam.. kes Celcom kat TTPM KL 200+ semua Celcom kena bayaq balik.. tapi depa dok buat juga..

      Delete
  6. Elok juga main tarik tali dengan depa. Kasi ajaq sket! hehehe kasi bakar plak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq dah tarik balik.. ingat nak repot kat SKMM pulak sebab TTPM untuk kerugian saja.. depa tak boleh bagi arahan lain kat Celcom

      Delete
  7. Yelah mak chaq kita malas ajer nak balas cara kasar mereka tu, ambik duit org cara tak telus pulak tu. Nasib baik kena dgn org mcm mak chaq tapi kalau org lain mesti kebas telinga dengar maki hamun org

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walau geram sangat tapi Alhamdulillah waras lagi...

      Delete
  8. ada masa elok kita 'ajar' depa..
    sekurang-kurangnya dorang akan lebih peka bukan pekak lepas ni..

    ReplyDelete
  9. Makchaq teruskan ke tribunal tu biar jd pengajaran pd CELCOM n jd panduan pd semua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin kena cari channel lain.. dah banyak kes kat TTPM tapi depa buat lagi..

      Delete
  10. baca blog makchaq ni best la. loghat kita sama kut. sebelah utara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih suka baca blog makchaq, dah orang utara .. cakap KL tak berapa nak jadi..

      Delete