Wednesday, June 27, 2012

MACAM-MACAM..

Ada sekali tu
makchaq pi kedai dengan Syuhada, Amir & Nafisah
nak beli baju Nafisah
Nafisah macam biasa la... lari sana sini
keluaq masuk kedai, jenuh dok kepung
last-last Amir tunggu kat luaq kedai dengan stroller
senang la sikit makchaq dengan Syuhada nak pilih baju
kalau dia lari keluaq pun Amir ada di luaq

Nafisah jumpa pulak sorang budak..
lebih kurang sebaya dia la.. ligat la depa dua orang..
keluaq masuk....
bapak budak tu pun last2 tunggu kat luaq juga..

Masa makchaq keluaq depa 3 beranak dah pi ke lain
makchaq tengok muka Amir  lost semacam

"Awat Amir?"

"aaa....speechless....."  katanya

"Awat??"

"Abang tadi tu cakap.., ' ingatkan diaorang ni sebaya (merujuk Nafisah dan anak dia), tapi mak mertua you kata anak you tua sikit dari dia ni.' "

'Tu yang Amir tak terkata apa tu.. kalau kata Nafisah anak Amir tu ok lagi... tapi bila dia refer kat mak.. mak mertua Amir...speechless Amir, mesti abang tu heran tengok muka Amir"

Kelakar pulak makchaq rasa....
memang tergelak besaq la makchaq  & Syuhada
Amir pun last2 tergelak jugak  la dengan muka berkerut
tu la dah tua2 beranak kecik.. he he he ( tapi makchaq suuuuka.. sangat ada Nafisah ni..)
Amir pulak muka memang nampak matured sangat w/pun dia baru 19 tahun


Memang macam anak dengan bapak..
dua beradik try baju raya...


32 comments:

  1. sekali pandang nampak macam anak dengan bapak.. hehehe..

    ni macam arwah abang sepupu sayalah.. arwah dengan adik bongsunya jauh sangat bezanya sampai ramai kata tu anak dia.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depa pun selalu kata Nafisah anak depa

      Delete
  2. Kalau saya tak godek entri lelama mak chaq, saya pun sangka macam tu. Jangan marah ya, Amir. Tapi yang penting dua2 tu comel sangat. Errr..byk ikut muka pak chaq ke mak chaq agaknya. Hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo rupanya ramai la kot sangka lagu tu.... he he
      Depa berdua ni banyak muka pakchaq orang kata..

      Delete
  3. Assalamualaikum makchaq..

    Sweet dua beradik ni ... Suka lak kakya trngoknya..

    Teringat kat my son. Harap2 raya ni dapat jumpa semua anak2. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumussalam kakya

      Yang kat UK tu anak lelaki ke?, ke semua anak2 kakya duduk kat luar?

      Makchaq semua masih raya sama2 lagi..

      Delete
  4. Manis la abang dengan adik tu, cantik baju sedondon. Tersilap orang tu cakap. Saya dulu pun masa masih belasan tahun orang ingat saya dah keja padahal masih sekolah lagi. Muka cepat tua gitu saya ni, hehe. Terima sajalah sebab dah memang Tuhan jadikan begitu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenaqnya ni gambaq raya tahun lepas..
      Amir ni memang selalu orang sangka anak sulung makchaq, padahal Hadidah 7 tahun tua dari dia..

      Delete
    2. yg penting amir hensem!! hehe..

      Delete
    3. Nanti makchaq suruh Amir belanja Wahida...
      he he

      Delete
  5. salam singgah n follow blog awak.
    jemput ke blog sy di afasz.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Tak adalah makchaq nie. Mata org tu kelabu. Walau badan besar tapi nampak masih muda belia benar. Lagi pula zaman nie mana ada lagi org lelaki menikah usia belasan tahun. Nafisah tu memang comel. Beruntunglah ada abang dah besar-panjang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakzakie

      kalau Amir dengaq ni mesti dia suka, first time rasanya orang kata dia nampak muda...

      Nafisah memang beruntung, semua orang sayang.. cuma kadang2 bergaduh dengan Khadijah..

      Delete
  7. Amir sebaya dgn anak.saya yg no.2...
    Seronok kan ada anak kecik lg.....bila anak2 lain dh besaq kita ada teman..mcm saya anak bongsu 12thn jarak 7 thn dr kakak...klau tak dak dia mmg blh meroyan bosan..hahaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan saja makchaq, anak2 yg dah besaq pun suka sangat bila ada Nafisah, beza dia dengan kakak atas dia 10 tahun, dengan abang sulung 22 tahun..

      Delete
  8. segak dan cumil.. dedua beradik tu.. macam2 kan.. hehe (^___^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dua beradik yang nampak macam dua beranak.. mak nafisah lagi la veteren..
      Is pun sebaya anak sulung makchaq

      Delete
  9. Kalau tengok gambar aje tanpa baca entri ni tadi, memang ingatkan anak dan bapak. Hehe...comel adik tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai yg sangka mcm tu,
      Anak2 makchaq kecik2 semua halus.. Bila basaq .. Bulat2 semua..

      Delete
  10. tengok muka adik tu teringat majallah bujal. mika girlfriend bujal macam muka adik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq pun suka baca bujal.. Tp tak ingat pulak g/f dia... Org perempuan ingat bujal saje IM, g/f tak ingat

      Delete
  11. Replies
    1. Klu mifz ada adik perempuan mesti lagi comel sebab mak & ayah dia pun lawa

      Delete
  12. Comelnya Nafisah.

    Tak aper Makchaq, kita ada anak bila dah berusia dalam 30an. Ada teman masa anak-anak lain dah berumah sendiri besok. Kak Ani bersalin anak ke empat dan kelima (yang bongsu) ketika berusia 37 dan 38 tahun, sekarang.

    Sekarang merekalah temam kak ani kerana abang dan kakaknya dan ada keluarga sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang pun memang dia la kawan makchaq dan kawan kakak & abang dia...

      Sebenaqnya kak Ani, makchaq plan nak pencen awal.. Jadi sebelum pencen makchaq plan Nafisah pulak nak buat teman makchaq bila makchaq pencen. Tp kita hanya merancang,...
      Allah kabulkan doa makchaq untuk dpt Nafisah (w/pun masa tu makchaq dah 45 tahun) tp makchaq tak dpt berpencen atas sebab2 yg tak dpt dielakkan, harap2 setahun dua lagi dptlah makchaq pencen...

      Delete
  13. salam kenal juga. teringat makchaq sorang ni yg jauh di sandakan.

    ReplyDelete
  14. wahhh..makchaq dapat Nafisah masa umur makchaq 45? :)

    ReplyDelete
  15. Dun worry Makchaq..Nekcik pun kes serupa..beranak umuq 41..skarang dah 12 thn ...ataih dia dah 21..org mesti kata cucu Nekcik tetambah lagi abahnya dah memutih rambut..tapi sikecik nilah jadi bff Nekcik..best fren 4ever!!

    ReplyDelete