Thursday, March 28, 2013

ESOK DAH NAK BALIK

Dari hari Rabu kami kat rumah pakchaq
yg paling happy Nafisah
esok dah nak balik
yang paling sedih..Nafisah jugak...

Sampai keadaan mengizinkan
macam ni la kami...
keluarga jarak  jauh...

Tapi  yg Nafisah happy.....
esok pakchaq nak balik sekali dengan kami...

45 comments:

  1. anak mana yg tak hepi bila bersama ayah...isteri lagi la hepi..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandai Kam teka... Saja ja guna Nafisah... Tapi makchaq pun rasa tak mau balik jugak... Ngeee

      Delete
  2. Selamaat balik semula ke KL. Rindu MakChaq!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Azie.. Bila agaknya kita dpt gather2 lagi...
      Aziepun dah sibuk sekarang, spa nak jadi moderator ni...

      Delete
  3. Yeay! Sy pun tibe2 tumpang hepi. Slmt pulang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih tumpang hepi... Pi 3 hari ja pun... He he

      Delete
  4. ala sedihnyer baca.. sapa tak sedihkan...
    tapi syiok gak rindu2anni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jauh di mata dekat di hati... hari2 tepon2 nak mengada...he he

      Delete
  5. Takpalah, demi tugas & mencari rezeki untuk anak2 & kesinambungan kehidupan. In syaa Allah satu hari nanti akan tetap bersama jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betui tu Dinas.. rezeki kat sana... harap2 tak lama lagi dapat la balik..

      Delete
  6. makchaq..
    baru ikuti citer makchaq ni..
    pak chaq tinggal dimana?
    mak chaq di putrajaya kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakchaq kerja di Kedah, makchaq memang kat Putrajaya..

      Delete
  7. makchaq mesti lagi hepi sebab pakchaq ikut balik..kan..kan..hehe
    demi tanggungjawab...redho kan saja ya makchaq..lagipun..boleh jugak dok lawan jenguk pi, jenguk mai..sekali sekala..kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti la.. tapi semalam ja pun.. dia tak boleh cuti... biasanya pakchaq ja dok jenguk mai..dia sorang senang nak bergerak..

      Delete
  8. bukan nafisah saja happy makchaq pun sure happy juga kan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang happy.. macam tak mau balik.. nak duduk Kedah ja..

      Delete
  9. samalah kita nyer mak chaq..keluarga jarak jauh..bezanya saya suami dilautan...

    jauh dimata tapi dekat dihati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jauh di mata dekat di hati tu betui sangat...

      Kalau kat laut ikut pi dok sana pun berpisah jugak kan... tak kan nak ikut sampai tengah laut..

      Delete
  10. so makchaq sempat ka ke pokok sawa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pi cikgu.. tapi pi makan teruih balik.. pakchaq tak cuti pun..

      Delete
  11. Salam makchaq,

    Semoga terus bahagia dgn keluarga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kak Ani

      Terima kasih.. makchaq pun doakan kak Ani sekeluarga sihat dan bahagia selalu..

      Delete
  12. Berjauhan mencari rezeki..In shaa Allah, lambat laun akan bersama jugak...
    Nafisah seronok..makchaq lagi seronok kan....tapi yg pastinya, jauh di mata dekat di hati....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harapan tu macam tu la MP.. harap2 tak lama lagi pakchaq dapat la balik sini..

      Bila sesekali jumpa memang seronok sangat..

      Delete
  13. lamaaaaaaaaaaaaaaaa eeiyss tak menjenguk ke blog makchaq... moga ceria2 selalu.. im back! hehehhehe (^___^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih eeiyss.. ingat lagi nak jenguk makchaq..
      Comei sangat Aara..

      Delete
  14. Mak chaq yg happy lebih tu.......hehehe.....saya pun happy baca kegembiraan mak chaq n Nafisah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang happy sangat la.. kami jarang pi sana..

      Delete
  15. ai pun turut sama gembira baca entry ni..

    psstt: Kirim salam kat semua ye makchaq.. nak makan rendang hujung minggu mai lah datang rumah.. tapi call dulu.. senang nak prepare.. hehehe... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takut salah hari lagi.. malu yg dulu tak habih lagi...

      Delete
  16. saya pernah mengalaminya makchaq. suami di johor, saya di kulim. kemudian saya di KL, suami di kedah. aduii, boleh menangis bila bye2 walhal kalau dia tak balik hujung minggu, kami yang ke sana. saya boleh merasai kegembiraan nafisah dan makchaq itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak best kan bila sorang sana sorang sini..
      makchaq jarang sangat pi rumah pakchaq, setahun ada la sekali dua..

      Delete
  17. saya pernah rasa sekejap mcm ni makchaq...saya di Ampang, suami di Grik...time dia nak balik Grik je, sedih rasa tak nak lepas...haha...

    makchaq mesti dah biasa kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah 3 tahun ni ok la sikit.. tapi tetap la sedih. tambah cuti tak sama..

      Delete
  18. agaknya time anak dara dulu makchaq masak nasi pastu tinggalkan kot.. kuar rumah tu la ladapat husband jarak jauh.. hihhi dulu masa mula2 kawen somi cikda selalu outstation kadang sampai sebulan tak balik, pastu ada sedara cikda ckap "ko ni dulu masak nasi lepas tu tinggalkan je..pi jalan2 keluar rumah"..

    la.. dalam hati nak jugak jawap.. masak nasi kan guna rice cooker apa ke hal pulak aku nak tunggu..??

    hihihi.. mudah2an ada le rezki pakchaq tu dpt tuko KL ka.. selangor ka.. dekat sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo cam tu petua dia.... padan la la ni makin ramai keluarga jarak jauh.. dah semua masak pakai rice cooker.. he he

      harap2 tahun depan dapat la balik..

      Delete
  19. Mak Chaq, sgt memahami tapi sesiapa yang berada ditempat Nafisah mesti ada perasaan begitu...Saya doakan Pak Chaq akan dapat bersama dengan mak chaq dan pak chaq tak lama lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nafisah memang rapat dengan abah... memang selalu merajuk bila abah nak balik ke kedah..

      Delete
  20. Assalam, makchaq.
    Jauh di mata dekat di hati. InsyaAllah.

    Kalau anak-anak rindu kat abah depa, emak anak-anak entah berapa kali gandalah rindunya, ya makchaq! Pak Temuk turut bersimpati dengan keadaan ini. Pak Temuk doakan semoga keluarga dapat cepat tinggal sebumbung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Pak Temuk

      Betui sangat tu.. jauh di mata dekat dihati..memang rindu.. sesekali jumpa macam tak habih nak bercerita..he he

      Terima kasih atas doa Pak Temuk tu

      Delete
  21. Siapa pun akan ada rasa macam Nafisah Makchaq. Kalaulah Makchaq masih kecik kakak ingat mesti ada rasa macam tu juga. Sekarang dah jadi mak mestilah pendam dlm hati.

    Doa kakak moga satu hari dapat terus tinggal sebumbung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul la kakZakie, dah jadi mak ni, simpan ja dalam hati..

      Terima kasih atas doa kak Zakie

      Delete
  22. jauh dimata dekat dihati...sekali2 jumpa bertambah erat kasih sayang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul la Bunda.. quality time kan... masa sehari dua bila jumpa tu memang digunakan sebaiknya untuk keluarga..

      Delete
  23. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete