Saturday, September 22, 2012

BARU NAK EKSYEN...

Masa jawab komen Daddy Ziyyad  dalam post sebelum ni
makchaq kata, makchaq pi kenduri tak pernah silap

Nak eksyen sangat...
hari ni silap pi kenduri..
dua tiga kali tengok tarikh
pagi tadi tengok lagi nak confirm, takut silap

Tapi........
orang buat kenduri kat masjid kat Kelana Jaya
makchaq pi rumah depa kat Sungai Buluh..

Memang bab jamu2an ni makchaq setaraf Lebai Malang kot..

Yang jemput tu kawan makchaq
jemputan pun post kat fb
tu yang pakchaq tak tengok jemputan tu
harap kat makchaq.... memang sejarah berulang lagi la...

 Nasib tak kena marah ngan pakchaq...
 dah pasrah agaknya ngan kesengalan bini dia ni...

59 comments:

  1. Nasiblah labuuuu hehehe (melawak je mak chaq nooo)

    ReplyDelete
  2. hahaha.. makchaq2..
    nasib baik pakchaq pasrah je..
    kalau ada rombongan n makchaq ketuanya ntah camanelah agaknya..
    ---> baru nak eksen.. kihkihki.. sekali silap lagi daaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak sesuai jadi ketua rombongan..out...

      Delete
  3. Itulah padahnya kan? Jemputan thru FB sahaja, tanpa kad. Saya pun takut silap, biasanya kad kahwin tu boh siap-siap dalam handbag atau loker keta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baca tak habis azie.. kalau ada kad pun baca tarikh je cam tu la jadinya..

      Delete
  4. Harap2 esok tak silap ya.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah akhirnya kita dapat jumpa...

      Semangat sampai mandi kerbau.. nasib dah mandi betui sebelum pergi walk, klu tidak kena duduk kat sudut takut berbau..

      Delete
  5. makchaq, kita ni pun selalu tesilap ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tau la pasai apa makchaq selalu jadi lagu tu..

      Delete
  6. Penutup cerita, akhirnya makchaq dapat nasi kenduri, tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah! Pun nak tau yang ini. Heeeeee

      Delete
    2. Pak Temuk
      Dak dapat la... pakchaq ada janjii nak jumpa kawan2 dia pukui 2, memang tak dan la kalau nak pi Kelana Jaya dengan tempat tak tau tu.. balik rumah, pakchaq dengan baiknya masak nasi goreng..


      Noor,
      Takat tu ja la ceritanya.... tak dapat dak rezeki nak makan kenduri..

      Delete
  7. Yelah..citer makchaq macam tah abis..makchaq nak sambung kat next n3 kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Habih dah..
      Pasai apa makchaq tak boleh masuk blog Izan?

      Delete
  8. makchaq saja nak ronda2 dengan pakchaq no... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. He he.. memang pi ronda ja la.. balik makan kat rumah..

      Delete
  9. mak chaq muda lagi..acik ni lagii la..alhamdulillah kalau pasal makan ada je rezeki he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq dari muda lagu ni la acik.. harap2 makin tua makin wise la.. kalau dak memang parah..

      Delete
  10. akhirnya makan tengahari kat mana ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan kat rumah, pakchaq masak nasi goreng..

      Delete
  11. salam
    saya dan suami biasanya bila sampai kat rumah kenduri..akan bertanya dulu..kat tertamu atau org kat situ...sapa nama tuan rumah...(melainkan jika tuan rumah tu sedara mara atau kenalan rapat)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Zai kalau ada jemputan pastikan simpan kad kalau yang bagi kad,kalau yang main sms atau cal mesti tulis kat mana2 supaya jangan lupa dan salah tempat.

      Delete
    2. Kam,
      Kalau ada orang boleh gak tanya.. ni tumah tutup, orang semua pi kenduri kat tempat lain..

      KakZai,
      Tu la.. kat orang dah post kat FB tapi makchaq tak baca habih.. tengok tarikh saja.. tempat tak tengok, lupa pulak la ni orang jarang dah buat kenduri kat rumah..

      Delete
  12. Pernah jugak terjadi pada saya ni. Sekarang ni kad jemputan simpan dalam handbag. Sebab asik tersilap je. Hehehe.

    ReplyDelete
  13. buat masa ini IM masih belum silap tarikh kenduri kawan. silap jalan ada la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silap jalan makchaq lagi la.. selalu.., dalam putrajaya pun kadang2 silap, padahai duk sini..

      Delete
  14. alahai kesiannya....


    tapi kaklong plak pergi tarikh lebih awal..pergi rumah,rumahnnya senyap sunyi jer..huhu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu cerita beberapa minggu lepas, aizamia jemput open house, makchaq pi seminggu awai, tu yg buat entri sebelum ni.. pastu siap eksyen cakap pi kenduri kahwin tak pernah silap... langsung silap...

      Delete
  15. KA pown terkena macam ni dulu sekali, habis dibebel en hubby, skrng ni sgt2 beringat sblm pi mana2 jemputan makan hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik pakchaq tak membebel....

      Delete
  16. hehehe silap tempat kenduri..belum pernah jadi lagi kat saya..hati2 ye lain kali...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah2 an lain kali tak jadi dah la..

      Delete
  17. Salam makchaq..
    hee.. bab2 sengal jenis ni, kita sekapal makchaq.. ngee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo kita serupa rupanya.. Tak boleh pi kenduri sama2 ni... Takut tak sampai tempat dituju... He he

      Delete
  18. Assalamualaikum Makchaq

    Kunjungan sulung.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Atuk..

      Makchaq dah banyak kali pi ziarah Atuk

      Delete
  19. hahahaa..sakit perot saya gelak ni makchaq oiiiiiii..:)

    ReplyDelete
  20. makchaq ada fesbuk tak? saya nak add....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq dah add DZ, nampak budak comel kat post banner Najib tuan Al, rasa kenal

      Delete
  21. akhirnya pergi ke tak ke Kelana Jaya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pi...sebab pakchaq ada event lain ngan kawan dia pukui 2, nak pi sorang takut sesat, sedih tau...

      Delete
  22. saya lak selalu silap tarikh.. dah dua tiga wedding terlepas gara2 silap agak tarikh..haruu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq pun ada jugak silap tarikh...

      Delete
  23. makchaq, kita ni sama ajer...banyak kali TER tapi itulah asam garam kehidupankan...suka ngat baca blog mak chaq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq memang banyak TER...
      Terima kasih sebab suka baca blog makchaq, makchaq pun suka baca blog Mak Wardah.

      Delete
  24. As salam makchaq....tq dtg blog kita! hehehe......gelak bc entry dia! TERsilap tu perkara biasa tp silap gi kenduri tu ada sikit luarbiasa..... :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedih jugak silap kali ni, sebab tak dapat jumpa kawan2 lain yg datang kenduri tu..

      Delete
  25. Makchaq nak kena guna Nafisa jadi secretary lagi bagus utk bagi ingat bila dan di mana. Kalakar betullah makchaq nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. He he.. boleh la try cadangan kakzakie ni.. tapi takut secretary asyik tunjuk arah ke kedai toys la pulak...

      Delete
  26. Salam Makchaq,

    Apa nak buat sekarang kak ani pun ada juga terima jemputan melalui sms saja. Cuma diberikan alamat dan tarikh serta masa. Arah mana nak tuju langsung tak ada. Merabalah kita mencari. Kalau tempat biasa pegi tak aper pernah kat Melaka.

    Puaslah bertanya dan membaca petunjuk jalan. Akhirnya berjumpa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq bab tak tau/sesat jalan ni pun memang champion.. dlm putrajaya pun kadang2 boleh salah simpang..

      Kalau jemputan tak disertakan peta memang hancus, kalau pakchaq ada ok la dia pandai sikit jalan2 ni..

      Delete
  27. Hehehe takpalah, dah tersilap, nak buat macam mana kan :D

    ReplyDelete
  28. dkna singgah sini..mana entry baru :0

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalamualaikum makchaq...

      salam kenal. singgah sini dari blog kak zakiey

      jom follow saya plak. kita bertukar cerita eh.. syok la baca tiap perenggan n3 makchaq.. layan je...

      nak panggil makchaq MC bleh.. shortcut.. hehehe

      Delete
  29. hahahaha...lain kali kalaupi kenduri salah lagi rumah di kawasan Sg. Buloh...singgah kat umah saya jer makan....

    ReplyDelete