Thursday, September 6, 2012

SEBELUM HABIH RAYA

Sebelum habih raya
nak boh gambaq raya
gambaq makan2 raya tak dak
gambaq bersalam salaman raya pun tak dak

Jadi, boh gambaq kami2 saja
nak perasan Diva..he he
sekali sekala ok la kan...

Gambaq kat rumah pakchaq
lepas penat balik beraya
dah belemuih/bekilat muka...


Takut tak masuk frame, semua
pakat tunduk..



Pakchaq chom(moncong).. tak rela la tu..
jenuh pegang tak mau bagi lari



4 orang besar, 1 orang kecik.. posa sebulan tak kecik2
termasuk la makchaq.. Nafisah yg tak posa pulak kecik..



53 comments:

  1. Replies
    1. Dulu2 tak.. dah veteren ni rasa nak ikut trend la pulak... heeee

      Delete
  2. Hehehe....besar lagi ruang tu. Semua boleh muat frem...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Photographer la silap advise... buat lengoh pionggang saja

      Delete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry KA, entah macam mana makchaq boleh terdelete komen KA ni...

      Delete
    2. Heeee~ nak gelak boleh tak makchaq? Hehehehehheehe

      Delete
    3. Tu la Noor.. org veteran.. nak tekan reply pi tekan delete..

      Delete
  4. Sukaa tengok family mak chaq. Ramai ahli. Saya ni yang dua anak je ni, sunyiii sangat rasanya. Sorang dah balik U, sorang pi skolah. Bunyi cengkerik je kat rumah, eh bukan, bunyi loceng kucing2 ni haa. Hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala.. atuk Milo ngan anak2nya pun kira anak2 jugak.. anak2 bulu.. bagi la depa pakai baju raya ambik gambar family.. mesti best..

      Delete
  5. Lawaklah makchaq kata depa dok tunjuk sebab takut tak masuk frame. Bukan depa ni biasa enterframe ke? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab suka enterframe la tu pakat tunduk takut tak terenter..

      Delete
  6. Nafisah cutelah. Boleh buat calon menantu ni .... ngeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. OK gak tu.. bakal besan saya YB..ngeeee

      Delete
  7. awat pakchaq tu anti ambik gambag ka? very nice colour lah mak chaq, sedondon lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakchaq low profil....he he

      Ikut trend la kononnya...

      Delete
  8. lama la tak dengaq orang kata 'belemuih'..ha ha

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Sebenaqnya makchaq pun tak pasti warna apa....

      Delete
  10. salam makchaq...

    tediaaa...ni baru la kenai makchaq & pakchaq satu family...ceria2 belaka. tahun ni ramai tema biru nooo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takmkenai maka tak cinta... Kalau jumpa kat autocity ka, queens bay ka teguq la no...

      Delete
  11. Aduhai makchaq... sukalah kakak tengok gambar family. Nafisah lagilah cute mentang-mentang dialah yg paling kecik menyelit je dia. Cantik...suka-suka-suka:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu2 kami tak pernah ambik gambaq family, bila tengok ramai ada gambaq keluarga, tu yg ingat nak ambik buat kenangan..

      Delete
  12. Replies
    1. Pakchaq memang maintain....makchaq ngan anak2 je bina badan....

      Delete
  13. As-salam makchaq

    Mujok skrin komputa Pak Temuk tak jadi belemuih! Memanglah tak jadi belemuih. Pasai depa-depa tu semua maneh-maneh, bukan belemuih! Siap dengan pakaian ghaya yang sejuk kalar biru dia. Seqhonoq sungguh tengok gambaq makchaq satu keluaga, dok posing dalam happy mood tu. Semoga Allah berpanjangan menyelimuti kehidupan famili makchaq dengan taufik-hidayah, kesihatan dan kesejahteraan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikum as salam PakTemuk,

      Terima kasih Pak Temuk doakan keluarga makchaq...

      He he saja pakai sedondon ikut trend lani..selalunya tak kisah pun..
      Kalar nampak sejuk, tapi kami tengah hangat berpeluh.. baru balik raya......

      Delete
  14. Seronoklah tengok gambaq 1 family macam tu! Nafisah comei la terselit celah2 abang kakak tu haa. Semua nampak hepi ja, bestlah! :)

    ReplyDelete
  15. Dinas tak ambik ka gambaq family? Kami baru nak mula ambik gambaq family. Nafisah memang suka menyelit2...

    ReplyDelete
  16. amboiii.......tentu pak chaq tu berpeluh2 time posing tu...
    comey eh mak chaq....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan pakchaq saja berpeluh..
      Kami semua berpeluh, tu yg berkilat muka.. tapi maintain.. senyummmmm..

      Delete
  17. assalam mak chaq..memang kuat pegangan mak chaq tu..sampai pak chaq tak dapat lari he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang kena pegang kuat2 Acik.. takut makchaq tinggai sorang.. he he

      Delete
  18. selamat hari raya makchaq..maaf zahir batin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya DZ.. bawak balik apa dari kampong?

      Delete
  19. salam kenal makchaq. Tq singgah blog yus...

    salam aidilfitri....suka tgk gambar raya family makchaq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq dah singah sebelum ni, tapi baru ni tinggal jejak..

      Baru ni ambik gambaq raya.. dulu tak de..

      Delete
  20. mmg sronok raya kan.. berkumpul dgn keluarga, detik bahagia jg tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang seronok.. jumpa saudara mara.. tambah pulak kami 4 hari kat rumah pakchaq, selalunya kalau rumah pakchaq sehari dua saja..

      Delete
  21. minggu lepas tak dan tengok entry ni makchaq..
    hari ni baru dapat tengok.. tu pun tak update lagi cite pasal open house kami tu, ai belum ada masa lagi (ubat edit template ada lak masa.. kihkihkih..)
    panjang umur nanti kita jumpa lagi ye makchaq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klu buat cite open house letak gambar Nuha banyak2 tau..

      Delete
  22. Replies
    1. Muka berpeluh2.. tak dak pengapit nak tolong lap..

      Delete
  23. tak pa belemuih pun tak apa, buat kenangan . thn depan bagi lawa2 sikit noo...

    ReplyDelete
  24. sedondonnn .....

    belemuih tak pa... hati suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka, seronok.. tambah kami jrg berkumpul sekeluarga..

      Delete
  25. Wahhhhh~ keluarga bahagia, keluarga bahagia (nak nyanyi jap hehehe)

    Makchaq comellll.. Heeeee~ yang lawak part jenuh pegang tangan pakchaq takmau bagi dia lari. Heeee. Ayah saya pun macam tuh, kalau nak diajak bergambar susah bebenor!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Noor...

      Comel tiada.. comot ada...
      dah guna kamera macam kamera Dinas mesti la nampak comel.. tengok Dinas ambik gambar, ulat pun nampak comel.. mamat2 panjat besi pun nampak cantik...

      Delete