Wednesday, April 12, 2017

NAIK PANGKAT

Pada 25 Mac 2017
makchaq & pakchaq naik pangkat
kami dapat pangkat
mak dan pak mentua
harapan kami biaq la cepat
dapat pangkat tok & tokwan pulak..

Kenduri di Kelantan
gambaq yang sopan tak dak pulak
ni pun tak tau sapa yang ambik
dapat dalam whatsapp ja




Kenduri kat rumah makchaq
tak ambik pulak gambaq keluarga
kalut.. tak teringat nak ambik gambaq
tak pa la tak dak gambaq pun
semua dah selamat dah selesai
lega dah...

35 comments:

  1. Alhamdulillah... Tahniah Datin dan Datuk... :)

    ReplyDelete
  2. Laa...ingatkan naik pangkat keja,rupanya jadi mertua.Tahniah lah ya...saya juga ntah tahun bila lah dpt naik pangkat...teringin juga nk terima menantu dah umor gini tapi anak tak abis lagi belajar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah.. tak lama lagi la tu..

      Delete
  3. Tahniah Makchaq & Pakchaq. Ahli keluarga makin bertambah...Seronoknya :-)

    ReplyDelete
  4. harap2 tak lama lg dpt naik pangkat di panggil nenek atuk pulak yg makchaq.... msti lg seronok tuh

    ReplyDelete
  5. Tahniah Pakchaq n Makchaq.. part pangkat tu InsyaAllah.. moga cepat dapat pangkat terbaru tu..

    Part gambar kenduri rumah Makchaq.. tak ber'update' lagi dalam blog.. tak sabar nak share dalam versi saya pulak.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap gambaq dari kamera Ai je ni..

      Delete
  6. Hihi....ingatkan naik pangkat apa tadi. Tahniah makchaq dapat menantu. Seronok tengok satu keluarga happy atas pelamin.

    Dapat menantu org Kelantan senang lah nak pi Rantau Panjang nohhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih..
      Menantu org kelantan.. tapi depa dok sini... tak tau la senang ka dak nak pi rantau panjang..

      Delete
  7. Selamat menerima menantu mak chaq, dapat orghe kelate yo. InsyaAllah cucu comming soon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2 tu cucu cepat la...😁😁

      Delete
  8. Tahniah Makchaq n Pakchaq
    Terima kasih atas jemputan..syukur akhirnya kita dipertemukan di alam nyata...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestnya nekcik dpt berjumpa dgn makchaq ...

      Delete
    2. Happy sangat dapat jumpa, walaupun mula2 tak perasan... maklumla.. ramai sangat.. sampai tak ter register dek otak...

      Memang seronok cikgu nieda bila dapat jumpa kawan yg x pernah jumpa

      Delete
  9. Tahniah.
    Jadilah mak mentua yang disenangi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih...
      InsyaAllah berusaha ke arah tu..

      Delete
  10. Tahniah Makchaq......
    Saya tumpang seronok!

    ReplyDelete
  11. HI, Makchaq. Tahniah atas kenaikan pangkat tu. SB lama lagi nak dapat pangkat mcm Makchaq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih...
      Muda2 lagi tak pa.. kisah kan anak dulu..

      Delete
  12. tahniah makchaq ..dpt menantu .besan org kelantan ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih cikgu.. ha ah besan orang kelantan..

      Delete
  13. Tak lama lagi melambak lambak lah pangkat tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ha... jangan maktok pulak tak.larat sudah..😁😁

      Delete
  14. Tak lama lagi melambak lambak lah pangkat tu.

    ReplyDelete
  15. Tahniah makchaq sekeluarga dgn pertambahan ahli keluarga baru.. semuga lebih bertambah selepas ini.
    Maafkan saya tidak dapat memenuhi jemputan tempohari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Rahmah....

      No worries... ada rezeki kita jumpa..

      Delete
  16. tahniah makchaq. tak lama naik pangkat nenek pula

    ReplyDelete
  17. Owh camtu sama lah kita kenduri kawen anak pada tarikh yang sama..25 Mac 2017..
    Kebetulan..

    ReplyDelete
  18. Tahniah, Makchaq. Pangkat yang ini saya dah terbaca dalam entri Kakcik. Moga lepas setahun nanti, naiklah pangkat lagi ya, Makchaq.

    ReplyDelete