Friday, September 5, 2014

CALLING2 BLOGGER PHOTOGRAPHER

Klu ada yg minat nak ambik gambar fast action sport, ada final ice hockey tournament hari ni.  Dari 8pg sampai last game 7mln.  1 game 40 minit.

Ni gambar2 yg anak makchaq Amir ambik. X boleh nak post  banyak2, pasai guna hp je





48 comments:

  1. allah...terlewat saya baca entry makchaq ni!
    hihihih..
    lain kali akalu ada event tolong inform ye...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terlupa nak inform awal.. lepas tu dah whole day kat icerink.. susah nak buat post.
      Petang ni khadijah main final under 16 lwn thailand.

      Delete
    2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. bagaiakn hasil seorang pro...cantik..mantap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dari masa sekolah dok kerja kedai kamera.. kena la belajaq ambik gambaq.. klu tidak macam mana nak tunjuk kat pelanggan..

      Delete
  3. Replies
    1. Budak2 cepat belajaq..
      makchaq sampai la x reti guna kamera ada lense. Kamera compact pun kadang2 gambaq bergegar..

      Delete
  4. Replies
    1. La ni dia dah malas nak ambik2 gambaq.. kecuali kalau orang mintak tolong..

      Delete
  5. Hebat .. musim panas pun boleh main ice hockey kat Mesia ni ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kan.. tapi dah beberapa tahun team Abu Dhabi UAE , campion challengen cup asia.

      Delete
  6. Replies
    1. Makchaq pun suka.tengok gambaq dia ambik.. tapi la ni dia dah malas..

      Delete
  7. Kekadang, teknologi terkini banyak beri keuntungan jika betul gunanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betui IM.. jgn salah guna sudah la..
      Masa dia dok sekolah banyak jugak dia buat duit dengan ambik gambaq ni..
      la ni dah malas..

      Delete
  8. Blogwalked!

    http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Anak-anak makchaq memang pro dlm game ini ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak la kakZakie...
      main suka2 ja, tapi sebab minat.. bersungguh jugak la main

      Delete
  10. Hari tu saya perasan kat dalam wall Syuhadah tapi tak dapat pergi sebab dak Nuha demam belum baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  11. Bukan calang2 photographer yang boleh ambil gambar fast action camni...spontan tapi cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang muda2 sapa pun boleh ja cuba ambik gambaq macam ni Bunda...
      Tapi kalau dah macam makchaq... memang x jadi la.

      Delete
  12. anak2 makchaq nmpk minat betul la sukan ni

    ReplyDelete
  13. salam makchaq...rindu nya ! haishh..maaf la lama tak mai jengok. makchaq apa habaq..? dah ada hobi baru noo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq pun rindu jugak dengan kawan2 tapi la ni makin penyegan nak menulis. Baca tu ada la jugak.. tulih tu segan sungguh..

      Delete
  14. Salam perkenalan makchaq,
    Kredit buat anak makchaq tu.. teror dia ambil pictures yg sedang bergerak tu.. gambar tak goyang pun..
    Saya dah follow makchaq.. jemputlah ke blog kecik saya ye malchaq ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenai dari makchaq jugak.
      Makchaq besa juga lawat2 Ti dari blog eye_nee, tapi pi baca ja.. tak terkomen2

      Delete
  15. Hahaha...dah terlewat sangat. Tapi saya tak berapa minat game ni. Bab photography tu sukalah cuma tak berapa mahir ambil gambar pun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq pun x reti ambik gambaq.. tambah klu guna kamera jenis fokus2.. memang hancus

      Delete
  16. La lewat sungguh la baca informasi ni.....amboi mcm kut iya sgtttt nak ambik gambaq...kamera compact jer pun yag ada...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq x minat ambik2 gambaq.. jadinya yg compact tu pun hilang tah ke mana.

      Delete
  17. makchaq..dah terror lah dia ambil gambar ni. macam pro dah..
    seronoknya kalau dapat abadikan dalam gaya begini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia kerja kedai kamera Anim kena la belajaq, klu tak macam mana nak menjuai.. masa ni dia dok test lens

      Delete
  18. Salam jumaat yer ! maaf lama x singgah, kebusyan sgt, harap2 semuanyer ok yer

    ReplyDelete
  19. Salam Jumaat. Sesuatu untuk kamu di blog KA . TQ http://www.kesumaangsana.blogspot.com/2014/10/re-publish-n3-pendek-tentang-adik-tapi.html

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  21. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
    Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikumm.. Salam Kenal datang buat kunjungan di sini :D

    ReplyDelete
  23. salam bila nak ada entri baru ni.. :) saya tungguuuu

    ReplyDelete
  24. maaf mak chaq...lama tak jengok. rindu sgt. moga anak2 mak chaq terus berjaya

    ReplyDelete
  25. maaf mak chaq...lama tak jengok. rindu sgt. moga anak2 mak chaq terus berjaya

    ReplyDelete