Monday, June 2, 2014

PC DAH NAK KENA BUNGKUIH

Assalamualaikum
lama sungguh dah jengok blog
sibuk sangat.. kami pindah minggu ni

Baru habih transfer semua documents & file dalam PC ni
masuk dalam virtual office
Sat lagi depa dah nak bungkuih PC
sebelum kena bungkuih baik buat entry dulu..

Kami akan berpindah ke open office
open yang betui2 open
kerja di meja panjang ramai-ramai

Kami dapat sorang satu locker yg sangat kurus..
(untuk simpan barang personal & stationaries etc)
dan dapat sorang  satu ultra book untuk buat kerja
tak dibenarkan bawak pendrive/external hard disk
kerja2 digalakkan dibuat dan simpan dalam virtual office

tak dak dah personal work station
mai hari2  kena cari mana tempat kosong
dok la situ... plug in ultra book buat la kerja..
kalau rasa stress depa sediakan distress room
pi la lepak situ sat..
kalau haus ka lapaq..
pi la ke pantry atau coffee coner yang disediakan..
tidak dibenarkan sama sekali makan/minum di meja

Harap-harap makchaq yang dah nak pencen ni
boleh la adapt dengan suasana kerja baru macam ni..
tak dak dah kertas2, tak dak dah buku daftar..tak dak dah diari2..
semua online.. semua virtual... semua kena scan..

Entahlah...

Haaa depa dah sampai nak bungkuih...

BYE.....





22 comments:

  1. wahh.. makin kecik la mata mata nak membelek skrin manjang ye makchaq.. selamat berpindah opis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la...... dah la screen pun kecik comei ja...

      Delete
    2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. Selamat menempuh suasana ofis baru ya, makchaq. Bagus gak dah semua simpan kat virtual office, senang cerita. Takdalah menimbun kertas/files atas meja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi banyak gak benda yang masih perlu kertas...tu yg sedih tu.. bilik cetak jauh sebatu...

      Delete
  3. Saya tak berapa seronok dengan opis macam tu Mak Chaq...tapi dah memang gitulah trendnya la nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq pun rasa x seronok w/pun x try lagi....

      Delete
  4. ada apa dalam distress room?

    cup cake !!!??

    yummmmmmmmm

    ReplyDelete
  5. Tak apalah makchaq selagi mampu kerja buat ajelah dah itu kehendak management. Lama-lama dah biasa tak jadi masalah..

    Kalau ada masalah line boleh balik kot...

    ReplyDelete
  6. erk... macam tak best ja keja tempat macam tu makchaq

    ReplyDelete
  7. Mula-mula mesti rasa tak selesa dengan persekitaran tempat baru.. lama-lama nanti oklah tu makchaq.. harap2 selesalah dengan tempat baru tu nanti.

    ReplyDelete
  8. moga dapat biasakan diri ye makchaq

    ReplyDelete
  9. Tempat baru memang agak janggal tapi bila dah lama nanti oklah tu.

    ReplyDelete
  10. Adapt jer lah makchaq nak buat lagu mana kannn..sabaq na makchaq sementara nak tunggu pencen nnt...

    ReplyDelete
  11. Distress room..festaim dengaq ni...hihi best gamaknya ada bilik lagu tu...
    Makchaq..saya kalau x sentuh kertas..mcm x feel tp trend la ni semua dlm sistem...terpaksa la..tp yg best terus clikc2 dah jumpa apa yg kita nak...hehe

    ReplyDelete
  12. salam Makchaq, lama juga saya tk lawat blog.sibuk giler2.hopefully u dpt adapt dgn suasana krja ditmpat baru.pokoknya enjoy krja.jgn stress.msti ok punya.

    ReplyDelete
  13. makchaq...nilah nasib generasi x macam kita. kalau generasi y ok aja.
    kita ni kerja tak leh kalut2..tenang aja kan..

    ReplyDelete
  14. Makchaq
    Lama tak dgr citer
    Rindu citer makchaq
    Cuti bawa nafisah ke mana?

    ReplyDelete
  15. Selamat mencuba cara kerja baru, semoga dapat menyesuaikan diri, semoga semuanya ok, amin. Apa2, boleh escape pi distress room tu sat, bancuh teh/kopi ka, makan2 kat pantry, rilek2 sat, kan. Take care, kakchaq.

    ReplyDelete
  16. Kita orang lama ni mmg macam tu Makchaq..bukan senang nak mengadaptkan diri dengan dunia moden ni kan..bersabarlah Makchaq..insyallah lambat laun kan jadi biasa..

    ReplyDelete
  17. Salam kenal, saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya, http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

    ReplyDelete
  18. Mak chaq jangan terkena kejutan budaya udah le.

    ReplyDelete