Sunday, May 4, 2014

DAH LEGA SIKIT JADI MALAS LA PULAK

Dah berminggu2 sibok sangat
sampai rasa tak cukup tangan
balik lambat, Sabtu Ahad pun kena pulun buat
pasainya kami kena pindah pejabat
tempat baru pulak sangat terhad ruangnya
jadi hanya boleh bawa hat sangat2 perlu saja
jenuh la dok pilih mana nak bawak mana nak lupus
kena settle semua dalam masa sebulan
cuti semua beku sampai pindah
unit kami pulak ada 2 orang ja yg nak buat kerja...
memang jenuh la...

Tau tau hari Rabu lepas dapat berita tak jadi pindah awai bulan ni
tangguh ke awai bulan depan pulak..
dapat email kata tak payah la gelut sangat..
fail hat dah bungkuih  kalau nak pakai punggah la balik..
beku cuti pun di cayaqkan..

hepi... dan dan tu ambik cuti hari Jumaat
dapat 4 hari.. seronok..
tambah pakchaq pulak balik..

Kami pi memanah... bukannya reti pun... main taram ja...
kira kalau nak panah orang memang naya la orang tu..
patut panah teruih ke jantung  teruih mati
ni panah segala ketiak, telinga, kaki tangan habih
tempat yang vital tak kena... memang terseksa la...

Gaya dah ada... tapi tengok la kemana tercucuknya...
tapi Hadi ok jugak.. dia pernah main sebelum ni..


Lepas pi memanah pi main bowling pulak
bowling pun main belasah ja..
longkang yang lebih...
tapi tetap seronok sangat & enjoy







                                             
Ni Nafisah punya permintaan pulak...
nak pi pantai...

Happy la anak abah.. dapat pi pantai
sakan kami mandi laut...
naik banana boat...
balik makin gelap la semua yang dah sedia gelap..

Tapi apa nak kisah..
semua orang  seronok & happy..
kami pulak memang jarang dapat kumpui semua...
memang enjoy sangat la...

                                                                                       

37 comments:

  1. Mak Chaq masa2 berharga dengan anak2 itu lebih penting tak kira la apa pun yg kita buat paling penting enjoyyy...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betui Aina... bila dengan anak2 memang seronok bila tengok depa seronok.... tu la agaknya makchaq tak boleh pi mana2 kalau tak bawak depa..

      Delete
    2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. Janji semua orang happy, kulit rentung pun takpakan makchaq:) Penuh aktiviti pulun habis bila cuti dibenarkan. Buat penat aje pulun kemas habis pastu tak jadi pindah. Uhuh, penatnya rasa tetiba ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang rentung... tapi happy.. dah start mengelupas la pulak...

      Tu yang geram tu.. buat penat ja kerja sabtu ahad semua...

      Delete
  3. Mak Chaq, tempat memanah tu kat mana? Seghonoknyaa ada tempat nak cuba2 belajaq memanah... Nafisah seghonok main ayaq laut nooo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memanah tu kat time square.. kecik ja tempat dia.. tapi sesuai la untuk yg tak pernah main...
      Nafisah sebenaqnya seronok main pasiaq.. masuk ayaq dalam sikit dah takut..

      Delete
  4. waa enjoy sakkan makchaq ye.....iyalah sementara anak anak masih dgn kita..esok esok nnti tinggallah pakchaq n makchaq dok berdua duaan main pasiaq di tepian pantai...he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la.. la ni pun 3 yang besaq tu dah sibuk kerja.. bila sesekali dapat sama2 seronok la...

      Pakchaq tak romantik... jangan harap la nak main pasiaq berdua2an.. tapi tak tau la kot tua2 berubah.. he he

      Delete
    2. dah tua tua nanti Pakchaq anja anja lah tu..iyalah masing masing sakit kaki ..sakit lutut...kna pimpin lah makhchaq..he.he

      Delete
  5. Pantai mana tu makcaq, boleh main pasiaqqq...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat PD.... bersih jugak la... nampak terjaga..

      Delete
  6. Replies
    1. Kat PD.. nak pi jauh malas nak buang masa drive..

      Delete
  7. yg penting semua ahli keluarga happy menikmati saat2 bersama..bkn selalu dapat berkumpul mcm tu,kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betui Kam.. bila anak2 dah besaq2 semua pakat sibuk..
      tambah pulak pakchaq dok jauh.. nak berkumpui sebulan sekali pun payah..

      Delete
  8. comel si nafisah dengan topi dan baju swimming warna pink nya tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nafisah kalau x pink tak sah... lepas ambik gambaq tu sibuk nak tukaq topi ngan abah sebab topi abah ada pink..

      Delete
  9. dpat happy2 dgn family okeylah tu....bantai je lah main apa pun janji seronok....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betui... kalau ngan family happy sangat...dok rumah saja pun kalau semua ada seronok tapi nbila dapat buat aktiviti luaq lagi tambah seronok..

      Delete
  10. makchaq ni orang utara ka?dok mana?best la pi pantai.pantai mana tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq memang orang utara tapi dah lama merantau ke tengah... sedih jugak tak pernah dapat balik sana.. tapi dah rezeki belah sini dok la sini...
      Kat PD..

      Delete
  11. IM cuti tu pi KL... Memang best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak jugak kemeriahan dan semangat tu kat FB..

      Delete
  12. Amboii haiii..tu diaaa sakan memanah makchaq..tak pa makchaq tersasar celak ketiak telinga ka takpa janji gaya tu mau ada...selagi belum pindah tu jenuh la nak punggah kotak file nnt kalau nak guna...

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he... tapi pasai tak biasa lagi.. sakit jugak la tangan dok tarik..

      Tu yang malas tu.. nak memunggah balik..

      Delete
  13. part memanah tu nampak menariklah Makchaq..
    nak jumpa Makchaq ntah bila.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best pun.. tapi susah nak aim..

      Tu la lama tak jumpa kan..

      Delete
  14. bowling tu biasa dah...tang memanah tu tak pernah lagi..

    ReplyDelete
  15. makchaq memanah kat genting ke..
    aduii...tak lenguh ke lengan tu? terrorlah kalau tak lenguh..
    saya pun cuti 4 hari makchaq...dok lepak2 lama memang seronok

    ReplyDelete
  16. nak pindah opis ala2 mcm pindah umah gak makchaq...letih wooo ...mujur ditunda yeak....boleh laa packing santai2 lagi heheeheheh

    sonok gak dpt memanah nie...lagi2 kalo budak2 yg cuba ...kan memanah salah satu aktiviti sunah Rasulullah yg digalakkan tuk ajar anak2 kite...

    ReplyDelete
  17. wahh bestnya main panah memanah
    kalau saya tah ke kena tang hidung jaa
    buleh lagi kot napaih kot mulut..heheh

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  19. memanah ler pulak yer mak chaq, kalau KA mmg faillah hehehe

    ReplyDelete
  20. alahai penat2 bungkuih kena punggah balik fail..buang karan ja.hehe apa pun happy la makchaq sbb cuti dicayaqkan,dari memanah,bowling smp berkubang semua org happy..tu yg paling best!

    ReplyDelete
  21. acu tak minat memanah... tak pandai

    ReplyDelete