Monday, September 16, 2013

LAMA TAK JENGOK BLOG SENDIRI..

Lama tak jenguk blog sendiri...
teringat jugak nak tulih2..
tapi bila ralit dok gelut baca cerita kawan2
seronok sangat... terlupa nak bukak blog sendiri

Makchaq pulak tak dak cerita menarik
hari2 sama ja rutin..

gambaq pun tak dak
henpon tak boleh ambik gambaq

jumpa kamera  tak dak bateri
charge bateri
kamera pulak tak ingat letak mana
jumpa kamera
bateri yg charge tu pulak tak jumpa..
entahla....

Orang buat blog makchaq pun nak buat
tapinya...
kata orang penang ..
tak dak tanjak nak jadi blogger..

Jadi pembaca blog lebih sesuai....

37 comments:

  1. Assalamualaikum Makchaq

    teruskan berbloging
    Insyaallah saya baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah.. tapi tak boleh la macam orang lain..

      Delete
  2. Lebih kurang kakak sebenarnya makchaq..
    Tak apa ada masa buat tak payah peningkan kepala...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teringat nak tulih.. tapi lagi suka baca..

      Delete
  3. Takpalah Kakchaq, bila Kakchaq tulih, saya mai baca. Saya pun la ni mandom dah bab blogging, lemau tak habeh2..

    Kakchaq ada tanjak jadi blogger okeh, mesti kawan2 mai baca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musim mandom kot no Dinas... tapi baca rancak.. lambat ada terluang gelut baca sana sini...

      Alhamdulillah masih ada kawan2

      Delete
  4. tulis simple gini pun dah rasa terhibur bila membaca..jgn brhenti berbloggging ya makchaq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq pun suka berblog.... tapi suka lagi baca blog..

      Delete
  5. Asal makchaq ada benda nak tulis dah cukup...hilang rindu hihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq pun kalau lama tak dan nak baca blog kawan2 rasa rindu.. macam kenai sangat..

      Delete
  6. makchaq tulih mcm tu pun saya dah senyum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa makchaq tulih makchaq macam rasa sedih sikit pasai tengok post sendiri sikit sangat...

      Delete
  7. ha ha ha..sama la kita makchaq..
    tp saya lebih kepada penyegan..hu hu

    ReplyDelete
  8. hehehe takpelah tulis je apa2 makchaq, macam ni pun dah terupdate blog dah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingat nak tulih, tapi tak dan nak bukak blog sendiri..dok sebok bukak blog kawan2..

      Delete
  9. Tulis apa saja. Saya suka baca blog Makchaq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. K Ain
      Makchaq tak reti nak baca blog KAin. tak boleh nak klik

      Delete
  10. Sekurang2nya ada jugak entry dari makchaq.. ;)
    Makchaq dgn family camane..?
    Moga sihat hendakNYA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah kami semua sihat.. batuk2 sikit2 je

      Delete
  11. ahaha..tu dah keluar entry makchaq..
    dari takde apa-apa...
    jadi ada apa-apa, hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jadi la kan Anim.. dari x dak langsung

      Delete
  12. Salam Makchaq.. sama je dengan Che Mid, lepas raya terus merudum.. banyak alasan yang dicipta sendiri.. syok jumpa makchaq hari tu.. lain kali kita dating lagi k..

    ReplyDelete
  13. Salam Makchaq.. sama je dengan Che Mid, lepas raya terus merudum.. banyak alasan yang dicipta sendiri.. syok jumpa makchaq hari tu.. lain kali kita dating lagi k..

    ReplyDelete
  14. numpang lalu Makchaq :)
    jalan-jalan cari idea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blog makchaq blog orang tak dak idea... sapa tumpang lalu makin tak dak idea kot...

      Delete
  15. Assalamualaikum makchaq..takpe takda gambar janji ada khabar..

    ReplyDelete
  16. makchaq tak buh gambaq pun kami mai baca entry makchaq yang bersahaja ni pun boleh dok sengeh/renyih sendiri dah.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Murni boleh dok renyih lagi baca entry makchaq...

      Delete
  17. assalamualaikum makchaq..
    datang melawat ni..

    sihat..?
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam...
      terima kasih la mai...
      Makchaq Alhamdulillah sihat...kecuali hidung mata telinga... silap makan, silap bau... srotsret2, berayaq-rayaq mata hidung semua..

      Delete
  18. Huishhh...antik sungguh bahasa tu MakChaq!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orangnya pun dah masuk kategory antik Aina....

      Delete
  19. hahaha..MakChaq, komen MC kat entri 'terbaru' saya tuh mcm 1 'trigger' plaks...eheheheh (tapi masih pikir nak tulis apa)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas ni jangan sebulan 1 entry je tau..

      Delete