Sunday, December 9, 2012

NAFISAH DAH MAKIN BESAQ...


Baru beberapa jam lahir
















 
Tak sampai sebulan..


 

 

6 bulan

 
8 bulan


Setahun lebih


 
2 tahun


3 tahun

 
Awal tahun 2012


Pertengahan 2012








Raya 2012

Oktober 2012

Latest 13/11/2011



 
Harap maaf kalau ada teman2 yang jemu tengok gambaq2 Nafisah ni..
makchaq saja nak simpan  gambaq2 dia  kat sini.. 
baru ni banyak gambaq yg hilang sebab komputer sekali ngan memory card kena curi
( si Amir pi tinggai komputer dlm kereta, nak pi makan, tak simpan dalam boot, dengan baju2 lesap)
 

 


64 comments:

  1. Kakak jenis suka tengok gambar budak-budak makchaq. Nampak cerdik melihat keletah dia. Senyum memanjang. Pandai posing-posing.

    Sekarang nie tak boleh cuai sikit memang lesaplah makchaq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq pun macam kakzakie suka tengok budak2...

      Itu la.. kalau nak jadi... berjaga2 pun terlalai..

      Delete
  2. Assalamualaikum Mak Chaq

    moga Nafisah menjadi anak yg solehah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam PHD..
      Itulah doa kita untuk semua anak2 kan Atuk..

      Delete
  3. sedihnya...
    komputer hilang boleh diganti...tapi memori gambar2 tu yg penting kan makchaq...

    tu sebab, kalau boleh, kita kena save di 2-3 storage places..contohnya di external hard disc...External hard disc ni boleh di simpan secara selamat di rumah..Kalau nak save dlm online storage pun boleh, tapi kita kena faham lah, mereka boleh delete/tutup akaun kita bila2 mass(ni kalau kita tak bayar la, ambil yg free aja)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la DZ.. memang kena simpan kat beberapa tempat nampaknya.. makchaq ni selalunya malas nak transfer2 biaq kat situ ja.. bila dah hilang baru rasa nak nangis.. ialah kenangan beberapa tahun hilang.. dah la bukan selalu ambik gambaq..

      Harap2 a/c makchaq tak ditutup dlm masa terdekat ni..

      Delete
  4. penghibur hati mak dan ayah, nafisah ni.. makchaq..

    p/s tq sudi singgah blog saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang dia penghibur hati kami semua.. tapi manja sangat sebab dia sorang yg kecik.. siap buli2 orang lain..

      p/s dah pernah singgah tapi baru nak komen..

      Delete
  5. dia pandai jalan start baper bulan ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak2 makchaq semua lambat berjalan tapi cepat bercakap..
      Nafisah dekat setahun sebulan baru jalan.. Abang dia yang sulung setahun 6 bulan baru jalan

      Delete
  6. amboi seksinya anak dara dok berendam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. He he he.. nasib kurus kering.. kepala boleh tutup badan semua..

      Delete
  7. errr...tumpang tanya makchaq, nafisah ni sape ye??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nafisah ni anak makchaq yang bungsu..baru 4 tahun..

      Delete
    2. Sebaya dgn Adamlah. Tahun depan nafisah masuk tadika ke?

      Delete
    3. Memang sebaya Adam....
      Cadang memang nak hantaq tadika, tapi x tau la dia nak pi ka dak, anak hat lain semua tak tadika kecuali yang sulung...

      Delete
  8. Comelnya Nafisah ni. Bertuah makchaq ada anak sekecil ni bila anak2 lain dah besar panjang. Saya pun teringin tapi tak de rezeki. Bila anak2 sendiri dah besar, dgn anak2 sedara lah saya bergurau.
    Tumpang sedih dgn tragedi tu. Hari tu camcorder saya yang lama rosak. Pulak tu, banyak mini DV tape yang tak tukar ke CD lagi. Semuanya video anak2 masa kecik. Sedih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe la Aidah, dah rezeki Aidah 2 ja..

      Makchaq pun banyak mini DVD yg belum tukaq ke CD, camcoder tu entah ke mana.. memang banyak kenangan masa anak kecik2 dalam tu..

      Delete
  9. Nafisah comei! Saya masih dok teringat lagi gambaq dia pose tepi keta zebra haritu, hehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia memang suka jugak posing2 ni bila mood baik..

      Delete
  10. comelnya Nafisah..seronok tengok semua gambar tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak kecik semua pun makchaq rasa comei... orang macam makchaq ni ja nak cari yang comei susah... he he

      Delete
  11. sayapun begitu suka simpan di blog nanti rindu2 senang nak tengok.. kalau simpan di foldertu payah sikit..
    kalau terdelete bagai memang frust.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi kata Daddyziyyad kalau depa tutup blog ni hilang jugak semuanya..
      kena simpan kat lain jugak la nampaknya..

      Delete
  12. jap, latest tu matcham 2011 tahun lepas ke mak typo tuuu. .ehHHhee, nafisah nak adek lg tuu 5-6 lapan lagikskks..,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah... tajam mata Wak semenjak projek tenung2 shoot ni...
      Memang 13/11/2012.. (orang lama.. mata pun rabun..)

      Delete
  13. Replies
    1. Budak kecik buat gaya apa pun nampak comei...

      Delete
  14. Comei la nafisah...ni mesti ikut ibu dia nii :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak dia tak comei.. masa kecik2 comei jugak kot..he he

      Delete
  15. Salam Makchaq,

    Seronok yer anak membesar depan mata. semoga nafisah terus menjadi anak kebanggaan ibu ayah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang seronok kak ani.. Rasa sekejap je masa berlalu..
      Macam tu harapan kita kan kak Ani, semoga anak2 boleh membahagiakan kita...

      Delete
  16. Replies
    1. Betul... Kejap je anak2 dah besar... Rasa tak puas nak main..

      Delete
  17. Makchaq..
    bestkan ada anak yg boleh kita gomoi-gomoi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang seronok.. Kadang2 saja usik2 dia sampai menangis..pastu pujuk peluk2..

      Delete
  18. blog ni sebagai album kenangan . esok2 boleh klik balik tengok gaambar lama2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok jugak kan bila tengok2 balik...

      P/s
      Awat makchaq tak boleh nak tengok post nieda?

      Delete
  19. kesiannya makchaq hilang laptop.. saya tak berani tinggai dlm kereta..

    part gambaq hilang tu memang sedih..saya pernah hilang gambaq sebab hard disk rosak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak pernah tinggai.. tapi bila nak jadi, pi tinggai pulak...

      memang sedih la.. banyak gambaq dlm tu.. Amir yg paling sedih pasai ada video dia bg talk motivasi, dia tak dan tunjuk kat makchaq..

      Delete
  20. Inilah antara kegunaan ada blog ni makchaq. Saya pun dok simpan gambaq anak2 dgn kisah2 mereka sekali. Dari masa ke semasa kami dok ulang baca atau paling tidak dok tengok gambaq depa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi risau pulak bila DZ kata nanti depa tutup blog kita..
      makchaq dok ulang baca cerita orang, cerita sendiri belum ulang lagi pasai sendiri yg tulih...

      Delete
    2. Kira kuat memori makchaq tak perlu ulang baca cerita sendiri.

      Saya kadang2 baca entri sendiri mcm tak percaya saya ada tulis macam tu! hehehe

      Delete
    3. Entri YB beratus/beribu..tu yang boleh lupa..

      Entry makchaq baru 50.. tak payah ulang baca pun tak pa...

      Delete
  21. Dah besaq dan cantik Nafisah tu. Dah boleh ada adiklah ni .... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ikut fitrah alam insyaAllah boleh lagi Nafisah dpt adik..
      Makchaq pun boleh masuk Guinness Book of Record Malaysia...

      Delete
    2. Masuk jangan tak masuk Guinness Book of Records tu Makchaq.

      Emak Adam masa melahirkan adam dah 40++. Alhamdulillah selamat.

      Delete
    3. Makchaq masa lahirkan Nafisah dah umuq 45 thn.. Kalau Nafisah dapat adik paling awai 51 tahun la kot...

      Delete
  22. kemain manisss anak dara makchaq :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak dara...kalau anak teruna macam cik mat gaya macho....

      Delete
  23. manis manis comel Nafisah ni ye... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tengah buat perangai/mengamuk.. hancus...

      Delete
  24. best.. suka tengok dia..
    nantikan ai upload kisah Nafisah.. ;)

    ReplyDelete
  25. Pak Temuk doakan semoga Nafisah jadi anak yang berjaya & selamat, di dunia dan akhirat. Hehe, Pak Temuk dah dalam babak seronok ambil + simpan gambar cucu. Dah 7, nak masuk 8 la ni, Makchaq. 1 saja (nak masuk Tahun 2 sekolah) yang perempuan. Cucu feberetlah dia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas doa pak temuk....
      Orang kata bila mai cucu kita lagi sayang....betui ka?

      Delete
  26. IM sendiri pun kekadang seperti tak percaya dah mencapai separuh abad.

    berdiri di dalam kasut yang arwah abah IM pernah berdiri dulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sat masa berlalu kan IM... dalam dok kalut macam2 hai tak terasa nak habih tahun, umuq makin meningkat..amal rasanya memang tak cukup...

      Delete
  27. salam kenal...
    wah simpan gambarnya dari kecil hingga besar...saya pun suka simpan camtu gak...ntah bila nak cuci,asik simpan dalam laptop je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la masalah sekarang kan.. gambaq tak print.. bila hilang sedih... gambaq masa baru lahir satu tu ja tinggai..

      Delete
  28. comelnya dia..
    boleh isi borang sbg bakal menantu nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. He he.. sapa tau kan.. kot2 jodoh Abam dengan Nafisah.. boleh berbesan...

      Delete
  29. comey sgt2 die ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi bila time buat perangai... rasa geram jugak makchaq..

      Delete