Tuesday, November 7, 2017

PI MELAKA

Cerita lama..
hujung  September
kami pi Melaka
Nafisah ajak pi pantai
makchaq pun suka pantai
masa kecik dok tepi laut
memang laut jadi tempat main
sambil2 cari siput & kerang buat lauk

Dalam perjalanan singgah makan kat, sedap masakan dia..
pedas menyenggau la..

Seronoknya tengok laut
tapi ayaq laut la ni kelabu
di tengah baru nampak biru

Sunset...lama tak tengok
Ada lopak atas batu
ada anak udang terperangkap

Semangat tangkap anak udang dapat la beberapa ekoq..
puas tangkap
lepas balik..
Kawan makchaq balik Melaka anak konvo, singgah jumpa kami..

Jamu depa keria viral..
rupanya orang Melaka pun tak pernah makan..
rezeki kami dapat rasa
kawan pakchaq bagi 3 bungkuih..
kalau nak ajak pakchaq pi beratoq
dalam mimpi ja la...

21 comments:

  1. Alhamdulillah...rezeki untuk dikongsi.

    ReplyDelete
  2. Banyak tempat menarik di Melaka ni.

    ReplyDelete
  3. Melaka memang banyak tpt boleh pergi,ada je yang menarik.
    Bertuah Mak chaq dpt rasa keria viral tu tak perlu beratur panjang.

    ReplyDelete
  4. Saya pun tak rasa lagi kuih keria viral tu makchaq

    ReplyDelete
  5. Kuih keria yg salut gula merah tu je makchaq?
    Camane Ada ank udang Kat situ? Agaknya terperangkap Masa air pasang kot

    ReplyDelete
  6. Sedapnya keria viral. Tapi sekarang dah kurang viralnya kan Makchaq...nasiblah dulu dah dpt rasa.
    Tengok pantai dapat pahala sebab tulah agaknya kita suka tengok pantaikan. Lamalah tak pergi pantai makchaq teringin pulak hihi

    ReplyDelete
  7. tengok laut mmg best. tenang je

    Jemput singgah baca tips suami isteri yang masih menanti kehadiran cahaya mata.

    ReplyDelete
  8. Nekcik pun suks ke mrlska ni makchaq

    ReplyDelete
  9. makchaq, boleh ja pi tak booking hotel tp time pack cam ni takut takdak ja la bilik yg kita nak..

    ReplyDelete
  10. melaka mcm2 ada kan makchaq...tapi kalau nak pergi time cuti sekolah mcm ni, mmg haru la...huhu...

    ReplyDelete
  11. apa habaq makchaq
    lama tak singgah sini
    bila lah boleh jumpa makchaq ni tak tau

    ReplyDelete
  12. Bleach Vs Naruto 3.0
    Bleach Vs Naruto, one of the most famous fighting games in the world, has a new update to you! In this version of Bleach vs Naruto 3.0 which is the same as the other updates, you will fight against maintaining SonnatTAT.Bleach Vs In Naruto 3.0, we hope you have a good time with good fun.

    ReplyDelete

  13. شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

    شركة المثالية للتنظيف
    شركة المثالية للتنظيف بالدمام
    شركة المثالية للتنظيف بالخبر

    ReplyDelete
  14. Keria viral pun tak pernah saya rasa lagi Makchaq. Ntah.. bukan dalam wish list kot.. hehehe.. baca entry ni rasa semakin bersemangat nak balik Melaka.. alahai.. kena tunggu anak2 cuti sekolahlah jawabnya.

    ReplyDelete
  15. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  16. Apa khabaq mak chaq..
    Saya dah email mak chaq..
    Ada apa yg boleh saya bantu ke mak chaq..

    ReplyDelete