Wednesday, October 23, 2013

GAMBAQ LEGOLAND....TAK DAK ONG LA..

Kami suka LEGO
bila Legoland Malaysia bukak
memang semangat semua nak pi

Panas berlengas pun sanggup... minat punya pasal

1st time pi masa legoland baru buka
3 hari berturut-turut.... over sangat kan..
ambik gambaq sakan..
simpan gambaq dalam laptop, laptop kena curi... kecewa..

Masa 1st anniversary legoland pi lagi
(kali ni pakchaq tak ikut, dia sponsor ja..)
2 hari berturut-turut
tak cemuih budak2 ni..... makchaq pun sama... heeee
bila nak transfer gambaq , memory card pulak kena virus..
dapat la save beberapa keping... sedih lagi...

Setiap kali pi legoland teringat kat GB
sebab dia terlibat dalam projek pembinaan legoland
terer GB tu...nampak je comel & macam  manja..
tapi tererrr..

Semangat buat birthday cake.. dapat sijil....
Memang suka tengok bangunan-bangunan
yang depa buat dari lego ni...
pandai sungguh depa buat...
nampak macam betui-betui..

Masa mula2 pi tahun lepas nampak baru lego2 ni
lepas setahun dah season... lagi real pulak nampaknya
tapi banyak pulak yang dah tak gerak..



Kat belakang JPM dan Masjid Putra tu
hotel legoland.... ingat nak duduk situ
tapi tak siap lagi....
dah setahun tunggu..








61 comments:

  1. saya jugak yg belum sampai lagi kesana walau sikecik dok merenggek2 nak pi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami pulak semua pakat nak pi... kalau sorang ja yang merengek nak pi... lambat jugak la kot sampainya...

      Delete
  2. saya yg orang johor pun tak sampai sini lagi tau makchaq.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa la tu Rai.. attraction dekat rumah/kampung... bila nak pi....lain2 kali pun boleh... last2 tak pi....

      Delete
  3. saya nengok yang real je lah dulu..
    tiket mahai!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tiket dia mahai... tapi minat punya pasai... mahai pun beli jugak... pi jugak....

      Delete
  4. Kakak yg duduk sini tak masuk pun makchaq. Mahal dan panas tu yg tak pergi. Kalau lalu depan tengok aje org masuk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mahai pun betui... panas pun memang sangat panas berlengas2.. tapi minat punya pasai sanggup hadapi semuanya...

      Delete
  5. acik pun tak sampai lagi mak chaq..tengok gambar je bila ada kawan2 letak gambar kat blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tempat2 macam ni kena ada minat Acik... kalau tak minat memang tak rasa seronoknya...

      Delete
  6. Saya simpan angan2 dulu bila tah nak pi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah angan2 tu tak lama sampai la...

      Delete
  7. cikda pun tak sampai.. almaklum lah cikda ni rendah orangnya mana nak sampai..eh.. ????

    hahahha.. lom ada hati nak gi leoland la makchaq.. tapi kalau makchaq nak sponsor.. la ni jugak cikda pack beg baju semua... ngeeeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo rendah rupanya cikda ni ye?... mesti comel kan...

      Cikda makchaq rasa tak sesuai lagi nak pi... aisyah kecik lagi... panas bedenting tempat tu...... hee alasan tak nak sponsor....ha ha

      Delete
  8. Replies
    1. Pada makchaq & family memang sangat la menarik sebab kami peminat lego..

      Delete
  9. Blm smpai lg sana..anak2 dah sibuk ajak

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Makchaq pun rasa menarik.. tu yang berkali2 sampai...

      Delete
  11. Alhamdulillah, masih tak teringin nak pergi ha ha..eh makchaq, jom kita stay kt hotel legoland tu.. berapa RM semalam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq pun rasa tempat ni untuk peminat lego ja kot... kalau tak minat memang tak teringin nak pi... macam kami tak minat shopping2 ni JPO yang famous tu tak singgah pun padahai boleh sangat nak singgah..

      Entah la che mid.. belum bukak lagi x tau la pulak berapa harganya.. tapi makchaq memang teringin nak tengok interior hotel tu...

      Delete
  12. Kak Zai belum pernah masuk cuma jalan2 kat luar aje. Rasanya nak juga merasa duduk kat hotel tu sebab tak jauh dari tempat anak bekerja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Zai dah pernah pegi Medini tu..? kami sampai tak tengo2 pun kat luaq.. semua tak sabaq nak masuk dalam...
      Belum bukak lagi la hotel tu...

      Delete
  13. bunda pun tak pernah pergi lagi...dengar cerita ja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam mana ni... rami tak pernah pi... makchaq dah 5 kali...

      Delete
  14. First time dengaq ada org semangat pi legoland sampai 3 kali. Sebelum ni ramai yg kata tak berbaloi pi sana.

    Best ke tempat tu makchaq? Kalau dibandingkan dgn USS mana best?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan 3 kali YB.. 5 kali... tu la kalau dah minat kan... ngan makchaq ngan pakchaq main macam2... mungkin makchaq sekeluarga memang suka lego.. tu yang kami suka...

      Entah la YB.. tak pernah pi...anak makchaq pi Sentosa pun tak mau masuk USS.. tak minat benda2 filem.. batman2..hollywood2 ni.. depa nak pi underwaterworld dan park2 lain kat sentosa tu ja..




      Delete
  15. amboi makchaq dah pi berkali2 , saya sekali pun dak lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa hal makchaq ni... orang tak pi lagi kami dan 5 kali...

      Delete
  16. makchaq..jelesnya. saya orang johor pun tak sampai lagi. my 2 abduls kalau balik, sure sebut tapi ummi dan abahnya sibuk bebenar kalau dapat balik johor. banyak urusannya..

    p/s saya dah publish komen tentang malaikat penghitung titisan hujan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa la Anim...
      macam makchaq jugak tempat sendiri tak jalan ke mana pun... bila baca kat blog orang pi sana sini kat tempat kita, kita pulak jeles.. tapi bila kita balik sibuk melawat sedara-mara pulak..x dan nak pi bejalan-jalan... lain kali-lain kali last2 tak pi jugak...

      Delete
  17. Tu diaaaaaa...5 kali makchaq dah pi Legoland!
    Mmg peminat tegar tu..
    Memang takdak ong tu....nasihat saya, next time ke sana, ambik gambar dari 2 kamera...atau satu kamera, tapi tukar2 SD card nya...jadi kalau satu kaput/hilang, ada back up...:)

    Tang 'lepas setahun pi, ada yg tak gerak' yang saya tak suka dengar tu...Maintenance kat malaysia ni teruk la...termasuklah theme park...

    Saya tungguuuuuuu pokok lebat rimbum kat sana, baru nak pi....hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang peminat ketegaq...
      lain kali pi kena bawak semua kamera yang ada termasuk instax... sebenaqnya bawak kamera lain.. tapi ralit sangat tengok 1 kamera ja guna...

      Maintenance tak la teruk.... tapi ada la yang dah tak gerak... ride pun yg dulu dua2 jalan ada yang 1 direhatkan...

      Kalau DZ nak bawak ZZZ semua memang sangat tak sesuai... Ziyyad ok la...Pokok dah besaq2 jugak tapi.. tak berapa nak banyak

      Delete
  18. sy blm dah sampai tapi xjadi masuk sebab ank2 dara xberminat...cuma si bongsu beria2 nk kesana......hu3x...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak minat Lego rugi jugak rasanya kalau pi... ride2 dia biasa ja..cuma berasaskan lego...

      Delete
  19. Awat baru setahun dah ada yg tak bergerak, sedih pulak macam tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan... pasai kita ni banyak sangat hujan kot Dinas.. mesin2 semua cepat rosak...
      ada jugak makchaq tengok budak2 pi dok ragas pagaq pegang model2 tu... yang mak pak buat tak tau ja... kita pulak dok kata jangan2..

      Delete
  20. amboi makchaq kami ni sekali pun tak merasa lagi masuk legoland,makchaq dh byk kali p..tp rugi gambaq takdak ong..takpa len kali p lagi tgkp gmbaq byk siap buat backup...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah semua pakat gaduh nak pi..termasukla makchaq... tu yang tak dan2 nak siap betui2 kami dah sampai tu...

      Delete
  21. Kami pergi tahun lepas..
    Ada anak kecik mmg best masuk situ...
    Kitalah yg penat ikutkan depa.
    Tapi seronok sbb beza dgn USS Legoland musollanya bersih besar n selesa. Nak makan pun selesa tak risau halal ke tidak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu makchaq setuju...musollanya ada 2, besaq, bersih nyaman... tandas pun bersih... makanan pun halal.. petugas2 dia pun peramah..
      kat singapore sentosa makan jajan ja la...

      Delete
  22. anak2 menakan dok ajak p tapi acu depa nie tak dapat nak cari masa lagi nak bawak depa p sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acunya banyak cuti balik kamppung saaaanaaaa vietnam...heee

      Delete
  23. amboi sampai 3 kali pi... saya belum pernah jejak lagi legoland tu.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Over kan... peminat tegar la katakan.....

      Delete
  24. saya tak perng pergi lagi..anak2 dah bnyak kali ajak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau minat lego memang rak sabaq nak pi....

      Delete
  25. tal pernah pergi lagi
    dah byk yg rosak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kata banyak tu dak la... tapi ada la yang tak gerak dah...

      Delete
  26. setuju dengan komen daddyziyyad.. tunggu pokok2 kat sana besaq baru kami p sana.. ;)

    nak pergi tapi ciklan dah kerja kat tempat sekarang makchaq.. tapi kalau makchaq teringin nak makan CKT, boleh.. habaq awai2 nanti ciklan buatkan maka kat dalam rumahlah.. hehehe..

    ReplyDelete
  27. peminat tegar lego rupanya makchaq nih! :D

    waterpark dah bukak, boleh pi nanti. heheh.

    pasal memory card yg kena virus tu, lain kali kalau jadi lagi...makchaq terus cepat-cepat bawak pi kedai gambaq atau kedai jual kamera yg proses gambaq. biasanya depa boleh recover. caj sikit la dalam rm40-50 cemtu.baru baru ni memory card gb kena virus, corrupt. padahal semua gambaq sabah ada dalam tu. bawak pi recover kat kedai...selamat semua gambaq, hehehe~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hotel dia bila nak bukak GB?

      Habaq kat Amir GB kata boleh dpt balik.. rupanya dia tau.... tapi lama nak buat tu.... tu yang dia tak sempat..

      Delete
  28. saya baru2 ni nak gi berjalan tapi bila nak hampir sampai ujan plak jadi terus tukar destinasi pergi ke JPO. lagipun pregnant2 ni tak larat nak berjalan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq pulak JPO x pernah sampai...
      kami pi pun hujan.. tapi gigih pakai baju ujan.. semangat waja kan...

      Delete
  29. wooooow banyak kaliler masuknyer... nak gi lerkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peminat tegar... ni pun depa dok ajak pi lagi...

      Delete
  30. teringin nak pergi tapi mengenangkan harga tiket dia mahai sgt..buat buat mcm tak teringin jer lah...hehehe boleh ker gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami pasai minat sangat beli pas setahun... bila pi banyak kali berbaloi la jugak...

      Delete
  31. Kalau ikut anak-anak mereka nak tidur aje dalam Legoland ni tapi saya cuma bertahan 3 jam aje. Kebetulan masa pergi hujan pulak, payung satu, orangnya empat, baju hujan habis dijual di Legoland. Ni anak dok zikir bila boleh pergi lagi sebab baru buka water theme park kan...

    ReplyDelete