Sunday, August 18, 2013

ADUI... RASA NAK MENANGIS...

Minggu lepas masuk keja 2 hari
tengok banyaknya benda nak kena buat....
kerja yg mai masa makchaq cuti 2 hari sebelum raya
tak sempat pun nak settle semua..
semangat raya ada lagi... semangat keja belum mari..

Hari ni macam semangat sikit nak mai kerja
dalam pukui 9 dapat pulak satu tugas mencabar...

Big Bos nak statistik Jenayah Kolar Putih
dari tahun 2006 sampai la ni
yang depa nak....

i. Kesalahan dan peruntukan dalam undang – undang. 

ii. Nama tertuduh, siapa tertuduh, Cth kakitangan kerajaan, ahli korporat, atau peganggur dll. Dan juga hukuman yang dikenakan.

2. Satistik diperlukan pada 20.8.2013

TERUIH PATAH SEMANGAT MAKCHAQ TAU.... RASA NAK MENANGIS.... 

Mati la macam ni....
depa ingat senang ka nak cari... 
mana makchaq nak gagau orang jahat tu sapa.. 
kerja apa..  
setakat nama tu boleh la....

Mintak nyawa... mintak nyawa..... 

28 comments:

  1. Replies
    1. Google x dak maklumat ni... Tu yg sedih

      Delete
  2. Tak pandai nak kasi nasihat kes berat mcm ni kat makchaq...semoga berjaya naaaa makchaq...

    Selamat Hari Raya..Maaf Zahir Batin..

    ReplyDelete
  3. Aduhai... saya baca jer pun dah pening kepala. Mesti sangat banyak file nak kena bongkar semula. Memang kena guna meja meeting room lah tu Mak Chaq. Meja kerja biasa confirm tak muat. Nak fotostat, nak compile, nak key-in, nak jadikan graph... Aduhai...memang boleh nangis. Lainlah kalau daripada 2006 tu dah masuk semua dalam sistem kan. Tapi..memang belum ada rasanya sistem tu kan. Saya dengar masih dalam perancangan jer...

    Oh, makcik saya dok meja jenayah...dia pun selalu pening kepala.

    The best is, tarik nafas, dan mulakan dengan tenang. In sha Allah, sedar tak sedar...dah siap dah nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak dak dlm sistem, pakai manual la...maklumat ada tapi nak lengkap macam depa nak x dpt la...

      Delete
  4. Bos senang ja oder ya Mak Chaq...

    Bertabahlah, bersabarlah... Semoga Allah permudahkan.

    ReplyDelete
  5. waduh...tetiba rasa sebeban batu bata atas kepala kan...hurmm..buat slow2 la makchaq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malangnya x boleh nak buat slow... Kat sini kalau minta hari ni naknya semalam

      Delete
  6. hihihi.. mari kita lihat siapa yang kenaaa.... alahai kita serupa la makchaq..

    makchaq... nak duit saya... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh.. saya pulak.. nak duit raya.. !!!1

      Delete
    2. Cikda
      Sapa kena memang nangis la... Rasa nak pencen pun ada gak...

      Nieda
      Kalau nak duit sendiri ambik la selagi ada... duit raya tu benudak je...,

      Delete
  7. kesiannya.tk pa..pelan2 cari mak chaq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat sini jgn harap nak pelan2... org veteren mang semput selalu cikgu...

      Delete
  8. Kalau game dalam hp tu boleh bagi nyawa makchaq yg ini kakak pun tak dapat nak bantu. Singkat sangat masa diberikan tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat sini selalu macam ni... Kalau nak apa2 jam tu jugak la nak.. Klu setakat figure senang la.. ni nak detail..

      Delete
  9. Satu hari mana nak cukup boss. Adoii..kesian pulak saya dengar. Tak pe mak chaq...YOU CAN DO IT!! MAK CHAQ BOLEH!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan you can do it, you have to do it... Dah kita sorang ja kuli kat sini... sapa lagi nak harap....

      Delete
  10. Aduh aduh. Ini tugasan mencabar.

    Statistik ni big bos nak present kpd siapa? entah2 org yg nak dengar statistik tu taklah kisah sangat.... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang mencabar YB

      Entah la sapa yang nak tau benda ni... Agak pelik jugak, kalau figure saja biasa la... Klu nak tau berapa penjawat awam terlibat ka... falam la jugak...
      Ni ikut detail yg depa nak... Tak kan nak tau berapa orang nama mat salim kerja pegawai bank yg menipu kot kan.... Konpius makchaq .. apa agaknya yg depa nak tengok...

      Delete
  11. Huihh top secret nih...hahaa
    Sabaq kak chaq...:)
    Selamat hari raya
    Maaf zahir batin ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya maaf zahir batin Saniah..

      Mana ada top secret, dlm paper/berita tv pun ada kala masuk...

      Delete
  12. Mintak bos dok carik sama2 makchaq.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak ajak bos sama... Bos yang mitak tu nampak kelibat pun setahun 2 3 kali ja.. Bercakap rasanya 2 kali ja kot semenjak kerja kat sini... cam no nak ajak cari sama2

      Delete